Bemutatkozás

Az ajak – szájpadhasadékos gyermekek családjait összefogó baráti kört Debrecenben 2014 elején azért hoztuk létre, mert szeretnénk a hasadékkal született gyermekek családjait egymásnak bemutatni, és szakmai iránymutatást adni a komplex kezeléshez. A debreceni Gyermekgyógyászati Intézet Gyermeksebészeti osztályán az elmúlt 10 év alatt több mint 200 gyermeket kezeltünk, és most is gondozunk az ajak- és/ vagy szájpadhasadék valamely formája miatt. A hasadékos gyermekek kezelése igen komplex, kezdve a speciális neonatológiai ellátástól, a rekonstrukciós műtétek megtervezésén, kivitelezésén keresztül a fogszabályozásig és a beszédfejlesztő logopédiáig. A komplex kezelésnek természeten nem csak az arc rekonstrukciója, hanem a lélek regenerálása is célja kell, hogy legyen.

Fontosnak tartjuk, hogy az érintett családok meg tudják osztani egymással tapasztalataikat, élményeiket, gondjaikat, örömeiket. Egymás tapasztalataival, élményeivel gazdagodva a hasadékos kisbabát váró, a még kezelés előtt álló hasadékos kisbabák szülei bátorságot és erőt gyűjthetnek a betegség elfogadásához, a komplex kezelés legoptimálisabb formájának megtalálásához, megtervezéséhez.

Szeretnénk legalább negyedévenként egy találkozót szervezni, ahol a családok találkozhatnak, tapasztalatot cserélhetnek és emellett egyéni szakmai konzultációban is részt vehetnek. A találkozók alkalmával nem csak a szülők igényeinek szeretnénk megfelelni, hanem a gyerekek kedvében is járni. Az összejövetelek alkalmával színes programokkal várjuk a gyerekeket, tervezünk arcfestést, tombolahúzást, játszóházat lufibohóccal, ügyességi játékokat, sok mókát,  zenét.

 

  

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.